Главная » 2012 » Февраль » 29 » Каратэ. В Никополе прошел всеукраинский турнир "Щит Вітчизни"
Каратэ. В Никополе прошел всеукраинский турнир "Щит Вітчизни"
15:45
 

  25 лютого команди з 5-ти міст України прибули в наше місто, аби взяти участь в Всеукраїнському дитячо-юнацькому турнірі кьокусінкай карате «Щит Вітчизни». 70 учасників з Нікополя, Марганцю, Новомосковська, Ірпені, Києва змагалися за звання найкращої команди.

Місто Нікополь і Нікопольський район представляв Бійцівський клуб «Кайман», що входить в Міжнародну федерацію кьокусінкай карате, і функціонує ще з 1999 року.
Цей вид боротьби має велике значення для духовного розвитку людини, особливо дисциплінує дітей, які відчувають власну силу вже після кількох місяців тренувань, адже інтенсивні навантаження дають результат відразу.
За багато років існування Бійцівського клубу вперше в Нікополі вдалося організувати проведення турніру саме такого рівня. Це відбірковий етап на Всеукраїнський чемпіонат, який через місяць відбудеться в Києві. Ми розпочали активну підготовку заздалегідь.
Ще місяць тому була домовленість з керівництвом СК «Електрометалург», а саме з С. Рохкіним, який пообіцяв надати приміщення клубу для проведення змагань. Ми розпочали масштабну рекламну кампанію: були виготовлені і розповсюджені афіші, розміщені оголошення в ЗМІ про проведення турніру. Але за незрозумілих обставин за декілька днів до початку змагань, нам було відмовлено в наданні приміщення для його проведення. На жаль, керівництво СК «Електрометалург» не знайшло вагомих пояснень цій ситуації.
Завдяки таким заходам наше місто знають далеко за межами області і всієї України. Тому через партійні переконання, які йдуть в розріз з керівництвом Електрометалургу, турнір проходив на базі ДЮСШ №1. Звичайно, ми провели його, проте приміщення спортзалу не зовсім відповідало стандартам турнірів такого рівня. Адже окрім 70 бійців, в залі було людно: прийшло чимало нікопольців, родичів і друзів, які підтримували свої команди. Я вважаю, що немає різниці яка з політичних партій підтримує і фінансує подібні заходи, головне, щоб наші діти мали змогу продемонструвати свої вміння і зайняти гідне місце на спортивному п’єдесталі. 

Міський голова, керівник міської організації Партії Регіонів Руслан Токар, в своєму вітальному слові зазначив, що розвиток спорту на сьогодні є пріоритетом для місцевої влади. Він також привітав гостей на славній Нікопольській землі, побажавши, щоб перемога дісталася найсильнішим. 

Мені вдалося поговорити з Русланом Івановичем вже після офіційної частини.
- Спорт на сьогодні займає гідне місце в житті Нікополя. Мені приємно, що наші діти успішно представляють місто на цьому всеукраїнському турнірі, також вдвічі приємніше, що Нікопольська земля зібрала кращих каратистів зі всієї України. Незрозумілим є одне – безневинні діти, які залишилися заручниками, на мою думку, політичної ситуації, що склалася в місті. Я з повагою ставився до керівництва заводу, проте, це низький і нічим не обґрунтований вчинок, який немає ніякого відношення до дітей. Тим паче, що оренда приміщення мала сплачуватись за рахунок Партії регіонів, - наголосив Руслан Токар. 

Втім, не дивлячись на труднощі, турнір пройшов на досить високому рівні. Бійці продемонстрували свої вміння на 100%. Першість дісталася бійцям з Києву, друге призове місце посіли каратисти БК «Кайман» (м.Нікополь), третє почесне місце виборола команда з Новомосковська, учасники яких вкотре продемонстрували свою силу і міцний командний дух.

Президент БК «Кайман», депутат міської ради
Дмитро Осика


Просмотров: 610 | avbudko
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]